Pure Resort Westendorf

Het Nederlandse Mountain Residences focust zich op de ontwikkeling van vastgoed en ontwikkelt appartementen en hotels in Oostenrijk. Eén van de resorts die recentelijk is gerealiseerd is Pure Resort Westendorf. Hierbij heeft Mountain Residences samengewerkt met Inspirium.

Eefje Swaghoven–Van den Oord is projectmanager bij Mountain Residences en vertelt vanuit het kantoor in Nuenen over Pure Resort Westendorf en de samenwerking met Inspirium. “Pure Resort Westendorf heette voorheen Windau Lodge en had 20 appartementen en een restaurant. Het bestaande deel hebben we fors uitgebreid en daarbij hebben ervoor gezorgd dat beide delen één geheel vormen, zodat gasten het onderscheid niet bemerken. In totaal telt het resort nu 52 appartementen, penthouses, suites en hotelkamers.”

In nauwe samenwerking met interieurdesigner

Het resort heeft een luxueuze sfeer en een typische alpine-uitstraling. Eefje vertelt enthousiast over de manier waarop het interieur tot stand is gekomen: “Qua inrichting hebben we samengewerkt met interieurdesigner Hans Kuijten. We werken al jarenlang met hem en samen hebben we de look en feel van dit resort bepaald. Vervolgens hebben we een interieurplan gemaakt en meubelselecties uitgevoerd met Hans Kuijten.”

Keuze voor Inspirium

De volgende stap was de keuze voor partners. Mountain Residences werkte eerder samen met de partner voor meubilair en daarom werden ze benaderd voor dit project. “We hebben een open verhaal neergelegd en verteld dat we graag op het grote totaal worden ontzorgd. We zochten meer dan stoelen en tafels. Zodoende hebben zij ons naar Inspirium geleid. Met het aanhaken van Inspirium met zijn partners was het mogelijk om breed geholpen te worden.”

Zorg uit handen nemen

Pure Resort Westendorf heeft zijn uitstraling onder meer te danken aan het meubilair, bedden, bed- en badlinnen en gordijnen van partners van Inspirium. Maar daar is het niet bij gebleven. Eefje licht toe: “Eén van de partners heeft het overgrote deel van de projectcoördinatie op zich genomen. Niet alleen hebben zij producten geleverd, maar ze hebben ons hier en in Oostenrijk ontzorgd. Alle producten kwamen tenslotte uit Nederland en zij zijn volledig verantwoordelijk geweest voor het inhuizen van het project van meubilair tot gordijnen.”

Samen aanvliegen

“Het voordeel van Inspirium is dat de partijen elkaar kennen en gewend zijn samen te werken en direct en snel te communiceren. Als je partijen afzonderlijke benadert, weet je niet in hoeverre ze samen kunnen optrekken.” Voor opdrachtgevers is het ideaal als de verschillende partijen als één optreden. Als leveranciers echt gedreven zijn om het project samen te doen. Dat geldt ook voor Mountain Residences, vertelt Eefje: “Zeker met grote projecten op afstand, is het voor ons waardevol en moeten we erop kunnen vertrouwen dat alles volgens planning verloopt en functioneert. Verder vind ik belangrijk dat we een klik hebben met individuele partijen en dat zij die klik onderling ook ervaren. En die klik was absoluut aanwezig, de samenwerking was heel waardevol.”

Wil je bij de inrichting van jouw project ook breed geholpen en ontzorgd worden?